Mengamuk Selepas Dibelasah Warga Nepal

on Tuesday, March 26, 2013

menyerang asrama warga nepal,rumah pangsa taman cendanaPASIR GUDANG – Kira-kira 1,000 penduduk di rumah pangsa Taman Cendana di sini berang lantas menyerang sebuah blok asrama warga Nepal selepas mereka mencederakan seorang warga emas dengan sebilah pedang samurai di pekarangan sebuah restoran di Jalan Cendana 3 di sini kelmarin.

Kejadian tercetus selepas penduduk dimaklumkan jiran mereka, Anis Ahmad Noor, 57, (gambar kecil) dibelasah 60 warga Nepal yang mabuk.

Akibatnya, Anis terpaksa dikejarkan ke Klinik Penawar di sini dan menerima empat jahitan di kepala dan tujuh jahitan di tangan kiri.

Seorang saksi, Mohd. Nizam Mohd., 39, mendakwa, insiden bermula selepas mangsa membonceng motosikal rakannya, Md. Said Pekir, 67, ke lokasi kejadian sebaik menerima aduan seorang remaja telah dipukul sekumpulan warga Nepal.

“Tiba di tempat kejadian, warga Nepal berkenaan yang dalam keadaan mabuk terus menyerang mangsa di mana seorang daripadanya membawa sebilah pedang samurai telah melibas kepala dan tangan mangsa.

“Rakan mangsa sempat melarikan diri dan meminta bantuan,” ujarnya ketika ditemui di tempat kejadian.sumber:kosmo
Ranking: 5

{ 1 comments... read them below or add one }

Hatimi Tahirruddin said...

dalam mabuk2 pon siap bawak pedang samurai...ni kes kronik dah pendatang asing kat malaysia ni...


March 27, 2013 at 3:30 AM

Post a Comment

 
© BlogHancus All Rights Reserved
Get smart with the Thesis Blogger Template from Forblogger.net|Design byBudak Nakal