TAPG Tablet Tahan Lasak

on Monday, April 1, 2013

Panasonic Toughbook Asia Pacific Group (TAPG),panasonic


Panasonic Toughbook Asia Pacific Group (TAPG) melancarkan komputer tablet tahan lasak Toughpad FZ-G1 bagi memenuhi keperluan institusi kerajaan dan syarikat yang beroperasi dalam persekitaran lasak.

Tablet bersaiz 10.1 inci itu menampilkan ciri Windows 8 Pro dan pengenalan produk itu adalah susulan pengenalan Toughpad FZ-A1 jenis Android bersaiz 10.1 inci yang diperkenalkan di pasaran akhir tahun lalu.
Kuasai pasaran

Pengarah TAPG Sistem Komunikasi Panasonic Asia Pasifik, Satoshi Mizobata, berkata Panasonic menghasilkan peralatan komputer berdaya tahan di pasaran sejak 20 tahun lalu dan pelanggan pasti yakin terhadap prestasi produk keluaran syarikat itu.

“Kini, jenama Panasonic Toughbook menguasai kira-kira 60 peratus pasaran dalam peralatan mudah alih lasak dan menerusi sokongan perkhidmatan berkelas dunia akan menjadikan kami peneraju kepada penyelesaian tablet perniagaan kepada perniagaan (B2B) pada masa depan.

“Kami mensasarkan peningkatan penguasaan pasaran sebanyak 50 peratus dalam segmen tablet berciri lasak di negara ini manakala lebih 50 peratus pada peringkat global menjelang 2015,” katanya pada majlis pelancaran tablet itu di Pameran Antarabangsa Aeroangkasa dan Maritim Langkawi 2013 (LIMA'13) di Langkawi, semalam.

Tahan lasak
TAPG adalah peneraju dalam industri pengeluaran tablet komputer tahan lasak sejak 1996.

Keistimewaan produk itu ialah tablet berkenaan boleh bertahan jika terjatuh sehingga ke tahap ketinggian 126 meter dan ia akan memasuki pasaran bulan depan atau selewat-lewatnya Mei ini.

Katanya, pihaknya percaya produk itu mampu menyokong keperluan industri profesional di rantau ini khususnya di Malaysia yang memberi tumpuan kepada inisiatif Program Transformasi Ekonomi (ETP).
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© BlogHancus All Rights Reserved
Get smart with the Thesis Blogger Template from Forblogger.net|Design byBudak Nakal