Cara memasang iklan nuffnang di blog

on Wednesday, December 19, 2012

iklan nuffnang,tips nuffnang
                                                   cara memasang iklan nuffnang di blog

Kalau korang berminat nak letak iklan nuffnang di blogspot.Kat sini disediakan secara ringkas cara memasang iklan nuffnang di blog.Ikut jer cara di bawah nie. Senang jer nie…

1. Register kat SINI

2. Pergi ke Dashboard –> Blog manager –> Add a blog –> jawab semua soalan survey tu.


3. Pergi ke Add Ads . Tengok ada 3 jenis kod disitu untuk tempat letak iklan nuffnang kat web kita.
a) Leaderboard —> tempat letak iklan nuffnang kat bahagian Header
b) Sidebar(skyscraper) —> untuk letak iklan di kiri atau di kanan blog
c) Large rectangle —> untuk letak diantara entry blog
4. Copy mana-mana kod yang dikehendaki.contohnya Leaderboard
5. Pergi ke Dashboard blog > Layout > Edit Html > Tick Expand Widget Templates(pastikan di tick dahulu sebelum melakukan prosespaste).Tekan control F pada keyboard dan taip body
Letak code nuffnang tersebut di bawah code body



6. Kalau nak letak di sidebar, pilih Design >Page ElementAdd a gadget > HTML/JavaScript. Paste code sidebar yang di copy dari Nuffnang.







7. Kalau nak tulis title pun boleh, kalau tak nak tulis biarkan jer..






8. Kalau nak letak antara content pilih kod untuk large rectangle , copy kan kod nya dan tekan control F
taip kod “post-footer-line-2″dan tekan enter kemudian taip/b:includable . Letakkan kod nuffnang diatas kod /b:includable




Selesai
Ranking: 5

{ 5 comments... read them below or add one }

Nur Imans said...

terima kasih, sy belajaq tutorial pasang iklan di sini..:)_


February 1, 2013 at 10:39 AM
Sayed said...

We have all Mobile phones original , unlocked and can be use in any country . All brand new with the complete accessories in original factory sealed box 100% original and comes with 12 months international warranty. This phone is unlocked and can be used with any SIM card. No activation required. All with GUARANTEE & WARRANTY Certificate.

Apple iphone 5 32GB cost:$550
Apple iphone 5 16GB cost:$500
Apple iphone 4s 64GB cost:$350
Apple iphone 4s 32GB cost:$330

Apple iPad 3 with Wi-Fi + 4G(16GB,32GB and 64gb)
Apple ipad Mini 32GB wifi cost: $450
Apple ipad Mini 16GB wifi cost: $400
Apple Ipad 4 32GB WIFI cost: $430

Samsung Galaxy Note 2 cost:$400
Samsung Galaxy S3 cost:$350
Samsung Galaxy S2 cost:$300

BlackBerry Porsche Design P9981 cost:$650
Blackberry TK Victory cost:$500
BlackBerry Bold Touch 9900 cost:$400
BlackBerry Torch Slider 9800 cost:$300

Sony Ericsson Xperia Arc S LT18a Black Android OS cost:$200
HTC Sensation XL with Beats Audio Unlocked cost:$300
LG T-Mobile G2x 4G Speed, Tegra 2 Dual-Core cost:$400
Nokia N9 Blue Unlocked GSM Camera Smartphone cost:$350

All Product are Original & Full accessories are included

warranty : 12 months Original warranty

Feel Free to contact us:

Sales Manager: Syed Ali

Email: info.sayedali@gmail.com

BB PIN 24/7 CHAT: 2737E5A3

Skype: info.sayedali

Tel: +60136139217

Thanks for your pratonize


March 8, 2013 at 3:43 AM
berkas askep said...

jika untuk yang di indonesia bagaimana?


March 21, 2013 at 12:38 AM
nsyafiqahtanwir said...
This comment has been removed by the author.
Datoksir Kronik said...

alhamdulillah.
http://datoksirkronik.blogspot.my/


December 29, 2016 at 1:45 PM

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© BlogHancus All Rights Reserved
Get smart with the Thesis Blogger Template from Forblogger.net|Design byBudak Nakal